12 November 2010

Makbulkanlah Ya Allah....


Alhamdulillah, akhirnya terbuka juga hati laki aku.... Sebenarnya, baru2 ni laki aku ada apply KPLI... :)

Sebelum ni aku ada juga suggest dia minta jadi cikgu... tapi... Lelaki mana minat nak jadi cikgu... Tu sebab cikgu laki makin pupus :) .Memang tak dinafikan ramai yang jadi cikgu bukan sebab minat, tapi sebab susah nak cari kerja lain... tapi tak semestinya orang yang pada mulanya tak minat tak mampu jadi cikgu yang baik...

Macam laki aku ni, dulu aku soh jadi cikgu takdela dia cakap tak minat atau tak suka... cuma dia slalu tanya aku balik, " ayang rasa, abang sesuai ke jadi cikgu??" lagi satu dia kata dia tak pandai dan takut salah bagi ajaran pada budak2... aku mestila nak defend kerjaya aku kan.. :) yela, sebagai cikgu, takkan kita nak ajar yang tak betul dekat  budak2 kan... yang penting nawaitu kita tu mesti betul.. nak sampaikan ilmu dan sesuatu yang baik untuk mereka... nampaknya laki aku dah terminatla kot... :)

Emm.. Apapun dia akan peksa Mtest dulu hari Sabtu ni.... harap-harap lulusla... dapat interview dan berjaya jadi seorang guru... yela cikgu lelaki pun dah makin pupus kan... kawan2 tolongla doakan agar suami I berjaya ye... Amin...










                                                                                       P/S : Abg, jgn jadi cikgu mcm ni ye... :)

2 ulasan:

  1. saja... dah lama follow sebelum ada blog sendiri... yang satu tu bukanla fav sangat pun... tapi kesian... follow gak la.. hehe.. ;)

    BalasPadam