07 Julai 2010

Minggu Penat Sedunia

Dah lama tak update... bz la sangat semenjak dua menjak ni... bz dengan sekolah.. banyak sangat program. dengan majlis pengkisaha n 100 tahun SKBM, semalam pulak baru settle majlis Jumpa Mesra.. Parents datang amik report card anak2... sekolah Isnin sampai Ahad... Jangankan siang je.. malam pun kena datang sekolah. ari Jumaat malam satu ada perjumpaan dengan parents tahun 6 plak.. esok sabtunya koko lak... huhu... penatnya... :(

huhu dah jadi entry meluahkan perasaan.... yela nak luahkan kat sape... somi dah la jauh.... kadang sedey gak rasa... kalau abang ada gak boleh gak mintak tolong... takkan nak cakap kat mak mertua, " mak, bol eh tak tolong jaga anak, saya ada kerja sekolah nak settle" tak sampai hati lak... dia tolong jaga anak waku aku gi sekolah dah cukup baik... tapi tula... bila dah akula abah aku la ibu macam ni la jadinya.... kalo kat sekolah... memang tak cukup tangan dibuatnya... kalau boleh semua keje kat sekolah memang aku akan settlekan dekat sekolah... bukan apa, bawak balik rumah pun bukan leh buat pun... walaupun setiap hari memang ada keje yg kena bawak balik rumah... so aku akan settle kan keje... pali ng lewat pun pukul 3 aku kena balik la... sian pulak Adib kat umah...

ikutkan hati macam tak nak balik sebab keje memang tak penah abis.. tapi bab ni aku takleh lawan la adik ipar aku... bleh stay kat sekolah sampai ku 6,7 petang.... 12 jam kat sekolah... tapi masa aku takde anak dulu
pun macam tu jugak... dari balik umah bek aku stayback kat sekolah.... gila kan... tula.. org slalu kata keje cikgu senang, pukul 1 dah balik.... nampak nau bohong... loceng balik pun kul 1.10.... emm....

kul 3 balik umah, pastu mengadapla si Adib sepanjang hari.... Adib ni pula jenis tak reti tido siang. kalo aku balik tu, memang dia tak tido siang, sampaila malam kul 10 barula dia tido... memang
jangan harapla aku leh nak baring2... malam dia tido barula boleh aku nak buat keje ngan aman... nak iron baju, nak basuh baju, lipat baju.... kalo ada keje urgent kenala buat.... tu yg kul 1,2 pagi baru tido.... tapi tula pengorbanan sebagai guru,isteri,ibu,bibik dan yang seangkatan dengannya.... pendek kata bukan minggu ni je penat.... sokmo penat... apa pun semoga apa yg kita buat mendapat keredhaan Allah... Amin...






camnila aku bila kat sekolah... tak cukup tangan. tapi tangan still dua .. hehe:)

ni bersilat kat umah lak.... tapi kalo si Adib Naufal takdenye dia baik sangat macam tu... silap2 dalam oven tu dia masuk... :)

1 ulasan: